WAAROM EEN WHITEBOARD ANIMATIE LATEN MAKEN?

Krachtig en duidelijk

Met een whiteboard animatie kunt u informatie op een originele en begrijpelijke manier uitleggen. Dat is wat u wilt bereiken. Bovendien associëren mensen uw merk met een positief gevoel!

Online vindbaarheid

Google meet de tijdsduur dat bezoekers op uw website verblijven. De meeste mensen verlaten een website binnen 10 seconden, dus als zij een whiteboard animatie van 1, 5 á 2 minuten bekijken neemt die tijdsduur aanzienlijk toe!

Klantenbinding

Bewegende beelden onthouden mensen veel beter dan tekst. Reken maar dat mensen uw whiteboard animatie onthouden en die lange saaie teksten van uw concurrent direct vergeten!

Toename websitebezoek

Link de whiteboard animatie naar uw website vanaf YouTube, social media en de nieuwsbrief en zorg voor een forse toename aan traffic! Bovendien verschijnt u hoger in de zoekresultaten van Google.

Wat kost een whiteboard animatie?

Wat veel mensen zich afvragen is wat een whiteboard animatie (ook wel bekend als explanimation of uitleganimatie) zou moeten kosten. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, daar de kosten afhangen van een aantal factoren. Dit verschilt per aanbieder. Niemand wil teveel betalen, maar goedkoop kan ook duurkoop zijn. Een whiteboard animatie hoeft zeker niet veel te kosten, maar de vraag is wat je voor je geld krijgt als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten. Voor een animatie die 3 minuten duurt en €900, – kost kun je niets verwachten. Betaal je voor eenzelfde whiteboard animatie van 3 minuten € 5000, – dan betaal je duidelijk teveel.

Hier volgen een aantal tips om de kosten voor je animatie in te schatten:

Standaard programmatekeningen of handgemaakte illustraties
Eén van de punten waar je op kunt letten is of de aanbieder werkt met standaard tekeningen uit het computerprogramma of dat de illustraties voor je animatie met de hand worden gemaakt (maatwerk).

Vanzelfsprekend gaat in een animatie met standaardtekeningen aanzienlijk minder tijd zitten, dan een animatie met tekeningen op maat. Ook zit je vast aan een beperkt aantal tekeningen. Bij maatwerk is dit uiteraard niet het geval en zijn de mogelijkheden eindeloos. De kosten kunnen iets hoger uitvallen, maar je bent ervan verzekerd dat je een unieke animatie hebt, doordat de illustraties speciaal voor jou zijn gemaakt.

Tekeningen op maat worden met de hand geïllustreerd, waarna deze vervolgens in het programma beeldje voor beeldje worden gemonteerd.

Tekenstijl
Zoals hierboven genoemd wordt door veel aanbieders gewerkt met standaard computertekeningen. Indien je kiest voor illustraties die met de hand worden gemaakt, is het van belang of de tekenstijl je aanspreekt. Er zijn helaas genoeg met de hand getekende whiteboard animaties te vinden, die geïllustreerd lijken te zijn door een 6 jarige. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Je animatie moet professioneel en tegelijkertijd luchtig overkomen.

wat-kost-een-whiteboard-animatie

Handgetekende whiteboard-illustratie

Script
Een goed script is cruciaal. Is het script inbegrepen bij de prijs of moet de klant zelf het script aanleveren? Dit kan van invloed zijn op de prijs.

Tekst redigeren
Is het redigeren (deels herschrijven) van tekst inbegrepen bij de prijs? Vaak is een script dat aangeleverd wordt door de klant te omvangrijk. De tekst dient dan ingekort te worden, zodat je uitkomt op een paar minuten animatie. Ook dit kan van invloed zijn op de prijs.

After Effects
Veel aanbieders leveren een standaard whiteboard animatie zonder after effects. Met after effects wordt bedoeld: bewegende handjes, armpjes of props. Is dit mogelijk en zoja, moet hier extra voor betaald worden?

Voice-over
Een voice-over kan je animatie iets duurder maken. De stem moet ingesproken worden (de voice-over) en dient naderhand ingemonteerd te worden. Dit hoeft echter niet heel duur te zijn (denk aan max. € 600, – voor een animatie van 3 minuten).

Brainstorm op locatie
Een brainstorm nog vóór de samenwerking kan heel goed werken om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Wat heb je voor ogen en wat is het doel dat je wilt bereiken? Wat verwachten de opdrachtgever én animator van het eindresultaat?

Waarvoor kunt u whiteboard animaties gebruiken?

CALL TO ACTION

In een whiteboard animatie kunt u mensen aanzetten tot actie. Maak uw publiek enthousiast en haal ze uit de luie stoel. 

PRESENTEREN

Schud uw publiek wakker met een spetterende whiteboard animatie en zorg dat uw verhaal nog lang blijft hangen!

TRAINING & E-LEARNING

Verduidelijk de lesstof met een leuke (interactieve) uitleganimatie en zorg dat iedereen met een 10 de klas of online cursus verlaat.

Unique selling points

Waarin blinkt uw bedrijf uit? Maak indruk door successen in getekende vorm aan uw fans te laten zien.

Uitleg product en dienst

Leg uit hoe uw meest populaire producten werken of hoe klanten gebruik kunnen maken van uw diensten.

Herkomst en MVO

Waar komen uw producten vandaan? Uit welke stadia bestaat het productieproces en wat doet u om een eerlijke herkomst te waarborgen?

Organogram

Laat zien wat de verschillende afdelingen binnen het bedrijf precies doen en plaats de whiteboard animatie op intranet.

Verandermanagement

Mensen hebben vaak weerstand tegen verandering. Maak in een whiteboard animatie inzichtelijk welke veranderingen zijn doorgevoerd en welke veranderingen op stapel staan.

Wachtruimte

Niets is vervelender dan wachten. Speel een leuke educatieve whiteboard animatie af op TV of laat de highlights van het bedrijf zien. Zo maakt u van wachttijd echt quality time!

Reacties social media

Wat zeggen uw fans op social media over uw bedrijf? Selecteer de leukste reacties en geef deze getekend weer in uw whiteboard animatie!

Gedragsregels

Uw werknemers maken het bedrijf, maar wat als niet alle neuzen dezelfde kant op staan? Welk gedrag verwacht u van het personeel op de werkvloer alsmede wat zij online over uw bedrijf zeggen?

Beurzen

U betaalt veel geld voor uw stand, dus wilt u zoveel mogelijk bezoekers aantrekken. Vertel iets over uw product of bedrijf in een whiteboard animatie, zodat uw stand de volle aandacht krijgt die het verdient!

Waarom een whiteboard animatie van Art-Unit?

UNIEKE TEKENSTIJL

Art-Unit onderscheidt zich door een unieke tekenstijl. Elke illustratie wordt met de hand getekend en komt niet uit een computerprogramma, wat je bij veel whiteboard animaties ziet.

LAAG GEPRIJSD

Ondanks dat wij geen standaard computertekeningen gebruiken zijn onze whiteboard animaties niet duurder. Wij kunnen de prijs laag houden omdat wij zelf produceren.

SCRIPT

Wij helpen u graag met het bedenken van een uniek en aansprekend script voor uw whiteboard animatie. Dit is bij de prijs inbegrepen en u betaalt hiervoor niks extra.

SNEL GELEVERD

Door onze effectieve werkwijze hoeft u niet lang te wachten op uw whiteboard animatie. Door onze jarenlange ervaring werken wij als een geoliede machine waardoor de productietijd kort is.

 • “Toen wij een whiteboard animatie met Tim & Tom Coronel zagen van Art-Unit, wisten wij meteen dat wij met hen een whiteboard animatie voor Maxxis Tyres wilden maken. Na een periode van intensieve samenwerking met Jan Horjus, heeft Maxxis nu een leuke introductie-animatie die wereldwijd kan worden ingezet. Wij kunnen Art-Unit omschrijven als creatief en zeer service- en klantgericht. Wij wensen in de toekomst meer met Art-Unit samen te werken.”

  Mieke Strijk
  Mieke Strijk Communicatiemanager, Maxxis International NL / Reedijk Banden Import BV
 • “Wat heerlijk werken met Art-Unit. Zij denken mee, zijn creatief, snappen waar de klant naar op zoek is, de juiste humor, en dat alles opgeleverd volgens planning. De eerste whiteboard animaties voor een E-learning programma zijn ontstaan. Een prettige samenwerking zo. Het smaakt naar meer.”

  Pauline Teunissen
  Pauline Teunissen Mede-eigenaar, Prezz
 • "Dank je wel, Jan, ik ben écht heel blij met de whiteboard-animatie!!!! Dank voor je moeite, meedenken, energie en snelheid. Ik ga het filmpje nu z.s.m op onze nieuwe site plaatsen."

  John Warrink
  John Warrink Eigenaar, Interro Recherchebureau

VRAAG DE PRIJS VOOR UW
WHITEBOARD ANIMATIE AAN

Wilt u een whiteboard animatie laten maken?

Neem contact op

Weimersedreef 6

4841 KG Prinsenbeek

Tel: +31 (0)76 542 28 79

Mob: +31 (0)6 100 50 50 2